Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба допоможе контролювати виконання закону про мову

Реклама

Держпродспоживслужба разом із уповноваженим із захисту державної мови спільно контролюватимуть виконання положень Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Відповідний Меморандум підписали Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Сторони домовилися про співпрацю, яка передбачає:

  • запобігання порушенню гарантованих громадянам України Конституцією та законами України прав і свобод, зокрема в частині отримання інформації та послуг державною мовою, усунення перешкод та обмежень у користуванні державною мовою;

  • проведення спільних заходів щодо застосування державної мови;

  • моніторинг реалізації державної політики у сфері забезпечення прав громадян на отримання інформації та послуг державною мовою.

Нагадаємо, 16 липня розпочався новий етап втілення норм мовного закону

Штрафи почнуть діяти через рік

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями під час кризи. Отримуйте тестовий доступ за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини