Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податок на нерухоме майно необхідно сплатити до 1 вересня

Реклама

Податкове/податкові повідомлення-рішення (ППР) про сплату суми/сум податку з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місця реєстрації) до 1 липня 2021 року. Сплатити податок потрібно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Податківці Івано-Франківської області вже інформують, що жителям Прикарпаття надіслані ППР з податку на нерухоме майно за 2020 рік, в яких вказано усі необхідні платіжні реквізити та суму податку на нерухоме майно, яку необхідно сплатити до бюджету до 1 вересня цього року.

Звертаємо увагу, що податок на нерухомість сплачують ті громадяни,  у власності яких є квартира, площею понад 60 кв м або ж будинок, площа якого більше 120 кв метрів.

Також виникає обов'язок сплати податку на нерухоме майно і у випадку одночасної власності у громадян і квартири, і будинку, сумарна площа яких більша за 180 квадратних метрів.
За кожен “зайвий” квадратний метр сплачується податок, який розраховується за ставками, що визначає місцева влада тієї чи іншої територіальної громади, проте така ставка не повинна перевищувати 1,5 % від мінімальної зарплати.

Тим громадянам, хто володіє квартирою площею понад 300 кв метрів чи будинком, більшим за 500 кв метрів доведеться сплатити 25 тисяч гривень за кожен об'єкт.

Якщо з якихось причин громадяни не отримали повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість, або ж у ньому, на думку платників, вказані недостовірні дані, то в такому випадку їм необхідно звернутися до податкової служби за місцем своєї реєстрації та провести звірку даних.

Детальніше читайте:

Податок на нерухоме майно у 2021 році: головні правила

Податок на нерухомість у 2021 році: як сплачувати

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини