Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдерство у Києві: прокуратура вимагає повернути місту незаконно привласнену нерухомість

Реклама

Столична прокуратура в судовому порядку вимагає скасувати незаконну реєстрацію права приватної власності на нерухоме майно в центрі Києва, яке належить територіальній громади міста.

У комунальній власності територіальної громади перебувають нежитлові приміщення, розташовані по вул. Золотоустівській 2/4 у Шевченківському районі міста Києва площею 171 кв м та вартістю понад 3 млн гривень. У той же час, у 2018 році право власності на комунальне майно було зареєстровано за фізичними особами на підставі неіснуючих правовстановлюючих документів та нікчемних правочинів.

Також прокуратура вимагає у судовому порядку визнати за територіальною громадою столиці квартиру на проспекті Героїв Сталінграда вартістю понад 1 млн гривень, яку шахраї привласнили на підставі підроблених документів.

Встановлено, що після смерті у 2014 році чоловіка-пенсіонера, його дружина звернулась до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини на підставі залишеного на її ім'я заповіту. Проте, не встигнувши оформити до кінця усі необхідні документи, жінка померла. При цьому подружжя, яке за життя працювало у столичному оперному театрі, спадкоємців не мало, а тому квартира залишилась без догляду.

Скориставшись цим, невстановлені на цей час особи підробили договір дарування від імені чоловіка на підставну особу та у березні цього року оформили договір купівлі-продажу цієї квартири з іншою, пов'язаною особою.

З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позовну заяву про скасування державної реєстрації, визнання спадщини відумерлою та витребування майна.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Читайте також: Купівля та продаж нерухомості: захист від шахраїв

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини