Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про запровадження режиму "Дія Сіті" для IT-галузі

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» № 1667-ІХ, який було прийнято 15 липня 2021 року. Про це повідомила прес-служба Президента.

Закон запроваджує правовий режим «Дія Сіті» та визначає організаційні, правові й фінансові засади його функціонування. Цей правовий режим передбачає спеціальні умови оподаткування, які будуть визначені Податковим кодексом України.

Відповідний законопроект наразі опрацьовується у Верховній Раді. Детальніше про проект ми писали раніше

Спеціальні умови оподаткування застосовуватимуться до компаній - резидентів «Дія Сіті». Стати таким резидентом може юридична особа, зареєстрована на території України, яка відповідає низці вимог, вказаних у Законі.

Інформація про компанії, що мають або перебували у статусі резидента «Дія Сіті», міститься в електронному реєстрі «Дія Сіті», який є відкритим та оприлюднюється в мережі Інтернет.

Правовий режим «Дія Сіті» встановлюється на строк не менш ніж 25 років з дня внесення до реєстру запису про її першого резидента.

Також закон містить норми, пов'язані з тимчасовою непрацездатністю та соціальними гарантіями для гіг-спеціалістів, їхнім загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, а також правом інтелектуальної власності на об'єкт, створений у зв'язку з виконанням гіг-контракту.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування, крім пункту 9 частини четвертої статті 5 (віднесення діяльності постачальника послуг, пов'язаних з обігом віртуальних активів, до видів діяльності, здійснення яких стимулюється шляхом створення правового режиму «Дія Сіті»). Цей пункт набирає чинності через шість місяців з дня набрання чинності законом України, що визначає особливості правовідносин у сфері обігу віртуальних активів.

Хочете керувати бізнесом з єдиної платформи? Це можливо з LIGA360:Керівник. У системі доступно все законодавство, новини, чати та інструменти моніторингу. Оцініть потужності LIGA360, замовивши тестовий доступ.

Читайте також: Українцям дозволять задекларувати свої доходи від криптовалют: проекти

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини