Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як працюватимуть банки на серпневі вихідні

Реклама

Українців до Дня Незалежності очікує 4 вихідних поспіль та робочй день у суботу, 28 серпня.

Національний банк вже визначив порядок роботи банківської системи України у зв'язку з перенесенням робочих днів у серпні 2021 року.

Так, дні роботи банківської системи України у 2021 році переносяться з понеділка 23 серпня - на суботу 28 серпня;

Міжбанківські перекази через систему електронних платежів (далі - СЕП) 28 серпня будуть здійснюватися датою банківського дня 28 серпня.

У періоди з 21 до 24 серпня 2021 року міжбанківські перекази через СЕП будуть здійснюватися датою банківського дня 25 серпня.

23 серпня банки, у разі потреби, можуть здійснювати касові операції. Крім того, банки мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Нагадаємо, із серпня 2020 року СЕП працює у режимі 23/7. Це означає, що незалежно від святкових та неробочих днів, банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

Тому банки України самостійно визначають свій порядок роботи у вихідні, святкові та неробочі дні. При цьому вони враховують власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуються нормами законодавства України.

Як HR-фахівцю економити час? З системою LIGA360: HR-Менеджер всі відповіді для роботи знайдуться в 2 кліки. Персональна стрічка новин, експертні відповіді та трудове законодавство на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини