Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Порядок блокування ПН/РК: оновлено формулу визначення загального податкового навантаження

Реклама

Уряд постановою від 28 червня 2021 р. № 774 вніс зміни до  п. 3 Порядку №1165 зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Стосуються вони формули для визначення загального податкового навантаження (D= S/T, а саме показника T).

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз'яснюють, що автоматизований моніторинг відбувається, якщо значення показника D, розрахованого згідно з п. 3 Порядку №1165, становить понад 0,05. Показник D розраховується за такою формулою:

D= S/T,

де:

S - загальна сума сплачених за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування, сум ЄСВ та податків і зборів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, платником податку та його відокремленими підрозділами;

T - загальна сума постачання товарів/послуг на митній території України, що оподатковуються за ставками 0, 20 і 7 відсотків, зазначеними платником податку в ПН/РК, зареєстрованих у Реєстрі за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування.

Тепер замість "0, 20 і 7 відсотків" враховуються ставки, визначені статтею 193 ПКУ. Тобто 20, 0, 7 та 14 відсотків.

У яких розмірах встановлюються ставки ПДВ читайте тут

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте безкоштовний доступ за посиланням.

Готуйтеся до бізнес-сезону разом з ЛІГА:ЗАКОН. Придбайте LIGA360 для своєї професійної ролі, та подаруйте місяць користування преміум-пакетів для 2 колег. На вибір надаються ІТ-рішення для юристів, бухгалтерів, HR, піарників, служби безпеки. Акція діє тільки в серпні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини