Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграріям відшкодовуватимуть втрати від пошкодження посівів

Реклама

Кабмін постановою від 11 серпня 2021 р. № 885 затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для відшкодовування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Дотація надається сільськогосподарським товаровиробникам - юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам - підприємцям:

  • стосовно яких не порушено справ про банкрутство та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;

  • які не мають на 1 число місяця, в якому приймається рішення про включення до зведеної відомості отримувачів дотації, прострочену більш як шість місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС;

  • які не отримали страхове відшкодування щодо повністю втрачених (загиблих) посівів;

  • які включені до переліку суб'єктів господарювання, що постраждали, відповідно до рішення Експертної комісії з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій ДСНС щодо визначення рівня та класу надзвичайних ситуацій природного характеру, які сталися на території регіону.

Дотація надається на безповоротній основі в розмірі до 4700 гривень на 1 гектар повністю втрачених (загиблих) посівів, але не більше 50 гектарів посівів на одного отримувача (для кожного випадку надзвичайної ситуації).

Дотація виплачується один раз на рік.

Дотація надається отримувачам, які є власниками зазначених посівів сільськогосподарських культур.

Отримувачу надається дотація за повністю втрачені (загиблі) посіви, якщо пошкодження мало місце в період з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня поточного року.

У 2021 році дотація надається за повністю втрачені (загиблі) посіви починаючи з 1 січня 2020 року.

Сума дотації не може перевищувати більше ніж 10 тис. розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року.

Отримувач, що претендує на отримання дотації зобов'язаний подати разом з документами для отримання дотації інформацію про всіх пов'язаних із ним осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами такої дотації, а також про зміни стосовно таких пов'язаних осіб.

Отримувачі подають для отримання дотації до 15 жовтня поточного року до обласних комісій у паперовому вигляді такі документи:

  • заявку на отримання дотації;

  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

  • довідку про посів озимих культур на зерно та зелений корм під урожай наступного року (із форми державного статистичного спостереження N 29-сг) або про посівні площі сільськогосподарських культур за їх видами (із форми державного статистичного спостереження N 4-сг);

  • довідку Укргідрометцентру про надзвичайну ситуацію техногенного або природного характеру, внаслідок якої повністю втрачено (загинули) посіви сільськогосподарських культур;

  • акт обстеження посівів сільськогосподарських культур;

  • акт на списання посівів сільськогосподарських культур;

  • довідку від отримувача про відсутність страхових відшкодувань за втрачені (загиблі) посіви сільськогосподарських культур на зазначеній площі.

Вчасно поданими вважаються документи, які надійшли до Мінагрополітики та зареєстровані в системі електронного докментообігу до 1 листопада включно.

Документи, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.

В разі встановлення контролюючими органами факту незаконного отримання та/або нецільового використання дотації отримувач повертає отримані бюджетні кошти до державного бюджету і позбавляється протягом трьох років від дати виявлення такого порушення права на отримання фінансової підтримки.

Як зупинити незаконні дії щодо вашої земельної власності? Сервіс SMS-Маяк Земля моніторить зміни Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7. Вам надійде миттєве сповіщення про будь-які реєстраційні зміни земельного об'єкта. Спробуйте зараз.

Готуйтеся до бізнес-сезону разом з ЛІГА:ЗАКОН. Придбайте LIGA360 для своєї професійної ролі, та подаруйте місяць користування преміум-пакетів для 2 колег. На вибір надаються ІТ-рішення для юристів, бухгалтерів, HR, піарників, служби безпеки. Акція діє тільки в серпні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини