Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підприємці потрапляють до плану перевірок контролерів

Реклама

Голова ДРС Олексій Кучер нагадав, що до компетенції органів державного нагляду (контролю) належить визначення до 1 грудня поточного року, кого та як часто вони будуть перевіряти наступного року. 

Періодичність перевірок залежить від того, як високо контролюючі органи оцінили ступінь ризику від провадження вами господарської діяльності. Ступінь ризику - високий, середній або незначний - оцінюється за критеріями, які розробляють контролери та затверджує Уряд. 

На сайті ДРС розміщена інформація для підприємців про затверджені Урядом критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності суб'єктів господарювання, у 71 сфері державного нагляду (контролю). 

Щоб отримати офіційну консультацію щодо підстав віднесення до одного із ступенів ризику та включення до Плану перевірок, необхідно звертатися безпосередньо до  органу державного нагляду (контролю). 

Консультації органів державного нагляду (контролю) можуть бути загальними (стосуватися невизначеного кола суб'єктів господарювання) або індивідуальними (стосуватися конкретного суб'єкта господарювання). Загальні консультації оприлюднюються в офіційному виданні та на офіційному веб-сайті органу державного нагляду (контролю). Індивідуальні консультації надаються (надсилаються) суб'єктам господарювання протягом п'ятнадцяти календарних днів після отримання запиту.

Суб'єкт господарювання може посилатися на загальні та адресовані йому індивідуальні консультації органів державного нагляду (контролю) під час доведення правомірності своєї поведінки у відносинах із цими органами, іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, а також під час судового розгляду.

Крім того, суб'єкт господарювання не може бути притягнутий до відповідальності, якщо він діяв відповідно до консультації органу державного нагляду (контролю), зокрема на підставі того, що індивідуальна або загальна консультація, у тому числі податкова, була змінена або скасована.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів. В Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН є алгоритми дій, порядок перевірок, інформація про всі органи контролю, з якими стикаються бізнеси. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Кого з 1 липня перевірятиме Держпраці та ДПС: критерії відбору

Як підготуватись до податкової перевірки

Як підготуватись до перевірки Держпраці?

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакет для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини