Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці можуть сплатити штраф за порушення трудового законодавства зі знижкою

Реклама

Держпраці у Черкаській області нагадує, що у разі порушення законодавства з питань праці юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність згідно зі статтею 265 КЗпП.

Які штрафи для порушників трудового законодавства застосовуються зараз - читайте за посиланням  

Роботодавцю, який порушив вимоги трудового законодавства, надається один місяць з дня прийняття постанови про накладення штрафу за порушення вимог законодавства про працю для добровільного її виконання. Відповідно до законодавства роботодавець має право сплатити 50% розміру штрафу протягом десяти банківських днів з дня вручення постанови про накладення штрафу за порушення вимог законодавства про працю. У такому випадку постанова вважається виконаною.

Все більше роботодавців користуються можливістю добровільно сплатити фінансові санкції у зниженому розмірі. Так, у липні 2021 року фахівці Управління перевірили 9 продовольчих магазинів у м. Умань, що належать фізичній особі - підприємцю. Інспектори виявили порушення законодавства про працю з питань працевлаштування працівників. За результатами інспекційного відвідування внесено припис про усунення виявлених порушень. На роботодавця також накладено фінансові санкції у сумі 420 тис. грн.

ФОП отримав докладні роз'яснення фахівців Управління Держпраці і скористався можливістю сплатити лише половину розміру штрафу у десятиденний термін з моменту вручення постанови про накладення штрафу.

На підприємство прийшли з обшуками чи перевірками? Знайте як захиститися правовим шляхом завдяки Інформаційно-правовим системам ЛІГА:ЗАКОН. Замовляйте доступ за посиланням.

Читайте також:

Як підготуватись до перевірки Держпраці?

Як оскаржити перевірку Держпраці

Перевірки Держпраці: топ-10 рішень ВС 2021 року

Трудові перевірки: типові порушення роботодавців

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини