Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено правила обчислення середньої заробітної плати: постанова Кабміну

Реклама

Кабмін постановою від 1 вересня 2021 р. № 917 оновив деякі положення Порядку обчислення середньої заробітної плати та встановив що працівникам, яким у період з 12 грудня 2020 р. до набрання чинності цією постановою обчислення середньої заробітної плати було здійснено без врахування нарахованих у цьому періоді премій та виплат за підсумками роботи за певний період, протягом трьох місяців після набрання чинності цією постановою здійснюється перерахунок середньої заробітної плати з урахуванням змін до пункту 3 Порядку, а саме:

Суми нарахованої заробітної плати, крім премій (в тому числі за місяць) та інших заохочувальних виплат за підсумками роботи за певний період, враховуються у тому місяці, за який вони нараховані, та у розмірах, в яких вони нараховані, без виключення сум відрахування на податки, стягнення аліментів тощо, за винятком відрахувань із заробітної плати осіб, засуджених за вироком суду до виправних робіт.

Премії (в тому числі за місяць) та інші заохочувальні виплати за підсумками роботи за певний період під час обчислення середньої заробітної плати враховуються в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця, в якому вони нараховані. Для цього до заробітку відповідних місяців розрахункового періоду додається частина, яка визначається діленням суми премії або іншої заохочувальної виплати за підсумками роботи за певний період на кількість відпрацьованих робочих днів періоду, за який вони нараховані, та множенням на кількість відпрацьованих робочих днів відповідного місяця, що припадає на розрахунковий період.

Також визначено, що при обчисленні середньої заробітної плати не враховуються:

  • виплати, пов'язані з святковими та ювілейними датами, днем народження, за довголітню і бездоганну трудову діяльність, активну громадську роботу тощо;

  • грошова винагорода за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків.

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експерних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте тест LIGA360:HR-Менеджер прямо сьогодні

Купуєте одне професійне рішення - користуєтеся втрьох. Тільки до 6 вересня триває акція на цифрові системи LIGA360 для юристів, бухгалтерів, HR, піарників, служби безпеки. Придбаючи один пакет, отримуйте місяць користування 2 інших преміум-пакетів на вибір. Поєднайте роботу команди в просторі LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини