Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У реєстр будівельної діяльності додали ще одну функцію онлайн

Реклама

Відтепер інформацію про поверховість новобудов можна перевірити онлайн.

Про це розповів заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій.

Як повідомляють в Міністерстві розвитку громад та територій, техніко-економічні показники будівельних об'єктів стали доступними у реєстрі будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Це дає можливість стежити за змінами у процесі будівництва. За допомогою нової опції у ЄДЕССБ можна буде дізнатися про кількість поверхів та квартир, їх загальну площу, наявність підземного паркінгу та інших нежитлових приміщень у будинку. Це буде корисним для людей, які збираються придбати житло у новобудові.

Перевіряти таку інформацію - справа не зайва. Адже в Україні нерідко буває так, що об'єкти, які будуються, виявляються відмінними від проєкту - коли недоброчесні забудовники, наприклад, добудовують до них кілька поверхів.

Як зазначають в Міністерстві, відкрита система даних про техніко-економічні показники об'єктів відповідає міжнародній практиці. Нові дані доступні на Порталі відкритих даних, а також на ресурсі єдиної системи у сфері будівництва за посиланням.

Щоб їх знайти, на головній сторінці сайту потрібно перейти у розділ «Реєстр будівельної діяльності» та підрозділ «Декларативні та дозвільні документи», на сторінці з детальною інформацією про потрібний об'єкт, оберіть пункт меню «Об'єкти будівництва», який містить ТЕП - Техніко-економічні показники новобудови.

Щоб убезпечити нерухомість від дій шахраїв і "чорних реєстраторів", необхідно контролювати інформацію в Реєстрі речових прав. Поставте на цілодобовий моніторинг будь-які об'єкти вашої нерухомості за допомогою сервісу SMS-Маяк, який миттєво повідомить про початок будь-яких реєстраційних процедур і допоможе вчасно зупинити рейдерське захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини