Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні змінюються карантинні обмеження: оприлюднено постанову Уряду

Реклама

Кабмін постановою від 13 вересня 2021 р. № 954 затвердив зміни щодо обмежувальних протиепідемічних заходів. Постанова набуде чинності 20 вересня.

"Зелена" зона

Обмеження щодо проведення масових заходів без одягнутих усіма учасниками та організаторами масок не застосовутимуться за умови наявності в усіх учасників та організаторів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, міжнародного, внутрішнього COVID-сертифіката України, що підтверджує вакцинацію, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби

  • або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

"Жовта" зона

Обмеження щодо проведення масових заходів, приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури, розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування та діяльності закладів, що надають послуги з розміщення не застосовуються за умови наявності у всіх учасників, крім осіб які не досягли 18 років, та не менш як у 80% співробітників закладу документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати).

Також дозволять відвідувати заклади освіти, в яких не менш як 80%  працівників з “жовтими” чи “зеленими” СOVID-сертифікатами.

"Червона" зона

Виключено обмеження щодо роботи закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби.

Дозволено відвідування закладів освіти, в яких усі працівники мають COVID-сертифікати.

Перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні за наявності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, яке проведено не більш як за 72 години до дня поїздки, або COVID-сертифікату також буде дозволено.

За умови наявності у всіх учасників (відвідувачів, користувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та співробітників COVID-сертифіката буде дозволено:

  • приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування;

  • приймання відвідувачів у ТРЦ;

  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

  • приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;

  • приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів;

  • приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів;

  • проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів;

  • діяльність ринків;

  • робота підвісних канатних доріг;

  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.

Не потрібна самоізоляція для осіб, які перетинають державний кордон на в'їзд в Україну, якщо вони мають документ, що підтверджує отримання вакцинації та іноземцям та осіб без громадянства, які в'їжджають в Україну та мають документи, що підтверджують транзитний проїзд територією України протягом 48 годин.

Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Контролюйте репутацію вашого бізнесу 24/7. Рішення LIGA360:PR-менеджер забезпечить ефективний моніторинг 15 тис. джерел, включно із соцмережами, форумами та сайтами пошуку роботи. Отримуйте сповіщення на пошту або в Telegram саме з тією частотою, яка вам необхідна. Більше переваг LIGA360 дізнайтеся за посиланням.

Скасовано дозвіл залучати на період дії карантину до роботи без проходження попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, робота яких пов'язана із забезпеченням безпеки руху та обслуговуванням залізничного транспорту, підприємств міжгалузевого промислового залізничного транспорту, працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення, визначених у переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам.

Міжнародні та внутрішні сертифікати мають на території України однаковий статус і встановлювати випадки використання виключно міжнародного або внутрішнього сертифіката забороняється.

COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс.

Змінюються також строки дії COVID-сертифікату (як внутрішнього, так і міжнародного) - 365 діб від дня введення останньої дози відповідно до протоколу вакцинації.

Як і раніше сертифікат про негативний результат тестування діє 72 години, а про одужання від COVID-19 - 180 діб від дати забору матеріалів, що дали позитивний результат.

Встановлено строк чинності "жовтих" COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію однією дозою - 120 днів від дати введення дози.

Зразки COVID-сертифікатів також викладено у новій формі.

Як власнику бізнесу тримати зміни на контролі? Моніторинг законодавства, новин та контрагентів доступний в LIGA360: Керівник. Придбайте зараз, щоб першими дізнаватися потрібну інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини