Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд схвалив проект Держбюджету на 2022 рік

Реклама

15 вересня Уряд схвалив проект Закону про Державний бюджет України на 2022 рік та разом із відповідними матеріалами подав його на розгляд Верховній Раді України. Про це повідомила прес-служба Мінфіну.

Проект вперше ґрунтується на Бюджетній декларації на 2022 - 2024 роки і за своєю пріоритетністю передбачає залучення ресурсів на:

  • забезпечення якісного рівня медицини та освіти;

  • створення інклюзивного освітнього середовища та безбар'єрного простору;

  • підтримка ветеранів;

  • посилення обороноздатності й безпеки держави;

  • розвиток інфраструктури;

  • цифровізація.

21 вересня Міністр фінансів України Сергій Марченко представить проект у Верховній Раді України. Міністр анонсував збільшення зарплат лікарів та стипендій студентів. Збільшення фінансування освіти та забезпечення житлом ветеранів АТО зі статусом ВПО. Збільшиться фінансування сектору безпеки і оборони, на рівні 5,95 відсотків ВВП. Також передбачені кошти на будівництво та реконструкцію доріг, мостів і розвиток транспортної інфраструктури. Зростуть і видатки на цифровізацію.

Одна з новацій бюджету - встановлення мінімальної зарплати лікарів на рівні 20 тисяч гривень, а мінімальної зарплати середнього медперсоналу - на рівні 13,5 тисячі гривень. Також із 1 січня 2022 року до 2 тисяч гривень зросте мінімальна стипендія для студентів закладів вищої освіти та в 2,5 раза зростуть стипендії для студентів закладів професійно-технічної освіти.

Відзначимо, що відповідно до Держбюджету на 2021 рік мінімальна зарплата становитиме з 1 грудня - 6500 гривень, а з 1 жовтня 2022 року - 6 700 грн, що заплановано Бюджетною декларацією.

Щоб тримати в фокусі важливі для вашого бізнесу зміни, замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360. Моніторинг змін законодавства, судових рішень, контроль змін в діяльності партнерів і конкурентів, налаштування персональної стрічки новин з джерел, яким довіряєте ви та ще 10 інструментів для командного управління ризиками і можливостями.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини