Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено порядок застосування кошторисних норм з ціноутворення при визначенні вартості будівництва

Реклама

Міністерство розвитку громад наказом від 25.06.2021 р. №162 врегулювало деякі питання ціноутворення у будівництві, зокрема:

Порядок застосування кошторисних норм та нормативів з ціноутворення при визначенні вартості будівництва;

Порядок застосування кошторисних норм та нормативів з ціноутворення при визначенні вартості проектних, науково-проектних, вишукувальних робіт та експертизи проектної документації на будівництво.

Вартість будівництва включає прямі, загальновиробничі та інші витрати на будівництво об'єкта, прибуток, кошти на покриття адміністративних витрат будівельно-монтажних організацій, кошти на покриття ризику всіх учасників будівництва, кошти на покриття додаткових витрат, пов'язаних з інфляційними процесами, податки, збори, обов'язкові платежі.

Незалежно від виду договірної ціни та способів взаєморозрахунків при виявленні у кошторисах виконаних робіт (які були оформлені та оплачені у попередні періоди) безперечних помилок та недотримання кошторисних норм та нормативів з ціноутворення у будівництві та цього порядку, загальна вартість виконаних підрядних робіт підлягає уточненню з дати виявлення зазначених помилок з урахуванням термінів позовної давності згідно з законодавством України.

Розбіжності, що виникають між замовником і підрядною організацією в період формування договірної ціни і взаєморозрахунків за обсяги виконаних робіт, розглядаються розпорядниками коштів, а у разі необхідності, Міністерством розвитку громад та територій України. Остаточне рішення приймається у встановленому законодавством порядку.

Керуйте бізнесом упевнено з LIGA360. Сервіс об'єднує 15 IT-продуктів, створює єдиний робочий простір для усієї команди і містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR і зручних внутрішніх комунікацій. Сформулюйте своє персональне комплексне рішення або знайдіть типове комплексне рішення для свого сегменту або галузі і тримаєте під контролем увесь бізнес, керуєте ризиками, приймайте узгоджені рішення. Замовити тест

Читайте також:

У житлових будинках заборонять розміщувати хостели, деякі магазини та медзаклади: проект Житлового кодексу

Права інвесторів у будівництво захищатиме новий Закон

Змінено алгоритм черговості розгляду заявок в е-системі будівництва

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини