Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Великих платників податків стало менше: Реєстр на 2022 рік

Реклама

Державна податкова служба України затвердила Реєстр великих платників податків на 2022 рік, до якого включено 1341 платника.

Порівняно з Реєстром на 2021 рік кількість підприємств скоротилася на 34 платника.

У ДПС це пов'язують зі збільшенням середнього курсу євро та відповідно критеріїв сплати та доходу на 18,5 відсотка.

До великих платник податків відносяться юрособи або постійні представництва нерезидента на території України, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 мільйонів євро, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Держбюджету України, крім митних платежів, за такий самий період перевищує еквівалент 1,5 мільйона євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ.

Після включення платника податків до Реєстру та отримання повідомлення про таке включення платник податків зобов'язаний стати на облік в територіальному органі ДПС, який здійснює супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року).

Ознайомтеся також: що таке Реєстр великих платників податків, для чого він формується, кого з платників податків включають до цього Реєстру та за якими критеріями? , скориставшись тестовим доступом до ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Звітність - не проблема з REPORT. Сервіс онлайн-звітності містить актуальні форми, підказки до заповнення, а також найзручнішу систему керування ПДВ. За допомогою REPORT бухгалтер зможе вести всі операції по адмініструванню ПДВ, відправляти звітність в держоргани для одного і більше компаній онлайн, в легкій формі і за підтримки наших алгоритмів заповнення. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини