Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує змінити податковий період з квартального на місячний: проект вже у ВР

Реклама

30 вересня у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону № 6120 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб (ініціатор - Кабмін).

Проєктом акта пропонується внести зміни до статей 51, 170, 172-174 та 176 Податкового кодексу в частині зміни податкового періоду з квартального на місячний для подання платниками податків, у тому числі податковими агентами, платниками єдиного внеску, контролюючим органам податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, сум утриманого з них податку та сум нарахованого єдиного внеску.

Нагадуємо, що наразі для роботодавців передбачено подання звітності за найманих працівників із встановленням квартального періоду звітування, а саме, що звіт подається протягом 40 календарних днів після закінчення звітного кварталу.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360:Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини