Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нараховується у період карантину пеня за несвоєчасну сплату податків та зборів

Реклама

Відповідно до п.п. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 Податкового кодексу нарахування пені розпочинається при нарахуванні суми грошового зобов'язання, визначеного платником податків або податковим агентом, у тому числі у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податків помилок відповідно до ст. 50 ПК, - після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов'язання.

Протягом періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), платникам податків не нараховується пеня, а нарахована, але не сплачена за цей період пеня підлягає списанню.

Пунктом 9 прим. 11.2 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» встановлено, що протягом періодів з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) платникам єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

За матеріалами ДПС.

Також читайте: За які порушення у період дії карантину нараховуються штрафні санкції

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів. В Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН є алгоритми дій, порядок перевірок, інформація про всі органи контролю, з якими стикаються бізнеси. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини