Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальні ціни на окремі види алкогольних напоїв зростуть - проект

Реклама

Мінекономіки оприлюднило проект постанови, який пропонує підвищити мінімальні роздрібні ціни на окремі види алкогольних напоїв.

У пояснювальній записці зазначається, що чинний розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої запроваджено ще у вересні 2018 року (постанова від 05.09.2018 №748), окрім роздрібної ціни на ігристі вина та газовані винні напої, розмір якої було підвищено згідно з постановою від 13.01.2021 № 17.

Враховуючи зростання складових ціни (сировина, комплектуючі, енергоносії, витрати на оплату праці тощо), розмір мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв не відповідає реальним витратам суб'єктів господарювання на їх виробництво та реалізацію і потребує коригування.

Проектом пропонується підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв залежно від коду виробів з УКТЗЕД, зокрема роздрібні ціни на:

  • горілку та лікеро-горілчані вироби - на 8,3%;

  • віскі, ром та джин - на 8,4%;

  • коньяк (бренді) - на 4,8-8,3%;

  • виноробну продукцію (сидр і перрі; вина, вермути та інші зброджені напої (у тому числі суміші із зброджених напоїв та суміші на основі зброджених напоїв), фактична міцність яких вища за 1,2% об'ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 22% об'ємних одиниць етилового спирту) - на 8,2-34,2%.

Роздрібні ціни на звичайні (неігристі) вина, віна ігристі та газовані винні напої не змінюються;

Також буде приведено у відповідність до Податкового кодексу України опис товарів та їх групування за кодами згідно з УКТЗЕД.

Стежте за законодавчими ініціативами і нововведеннями, які можуть вплинути на ваш бізнес з допомогою рішення LIGA360. Сервіс автоматично сповіщатиме про усі актуальні для вас оновлення законодавства, допоможе безпомилково формувати звітність для держорганів, а також контролювати надійність контрагентів і партнерів. Деталі за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини