Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держбюджет-2022 пройшов перше читання

Реклама

Рада розглянула у першому читанні проект Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік (реєстр. № 6000) та ухвалила висновки та пропозиції до проекту (постанова № 6000-П).

Кабінету Міністрів України доручено підготувати проект Закону України про Державний бюджет України на 2022 рік до другого читання відповідно до Бюджетних висновків та подати його на розгляд Верховної Ради України у двотижневий строк.

Зокрема, Уряд має розглянути можливість збільшення доходів бюджету на 2022 рік з урахуванням прийняття змін до Податкового кодексу (проект № 5600) та з урахуванням вжиття заходів щодо покращення адміністрування податків і зборів (насамперед щодо погашення податкового боргу платників податків перед бюджетом, зниження рівня тіньової економіки, включаючи руйнування схем мінімізації податкових зобов'язань, запобігання та протидію контрабанді, запобігання незаконному відшкодуванню податку на додану вартість та відмиванню коштів через офшорні зони).

Також пропонується опрацювати питання підвищення у 2022 році державних соціальних стандартів, насамперед прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати та встановлення нових розмірів допомоги при народженні дитини (50 тис. грн - на першу дитину, 100 тис. грн - на другу дитину, 150 тис. грн - на третю і кожну наступну дитину) та визначитися щодо необхідності збільшення видатків загального фонду проекту державного бюджету на 2022 рік за бюджетною програмою «Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення».

Читайте також: Держбюджет-2022: мінімальна зарплата, прожитковий мінімум та зміни податків для ФОП

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини