Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено протиепідемічні заходи під час проведення масових заходів

Реклама

Головний державний санітарний лікар постановою від 19 жовтня 2021 року № 18 затвердив протиепідемічні заходи під час проведення масових заходів (крім спортивних) на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та скасував Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів.

Вони поширюються на проведення масових заходів (культурних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних, тематичних та інших заходів), у тому числі в закладах культури та креативних індустрій, зокрема фестивалів, концертів, кіносеансів, вистав, постійних та тимчасових виставок та експозицій, а також заходів у розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування.

При проведенні заходів має бути визначена відповідальна особа, яка забезпечує:

  • проведення температурного скринінгу безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни;

  • проведення роз'яснювальної роботи з працівниками;

  • інформування працівників з питань вакцинації, профілактики та протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19);

  • недопущення до роботи працівників, визначених такими, що потребують самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я, або тих, які не надали в установленому порядку негативний результат тестування на COVID-19 або сертифікат вакцинації.

При проведенні заходів просто неба із розміщенням учасників стоячи територія заходу повинна бути огороджена з метою контролю кількості відвідувачів та відповідності встановленої норми площі на одну особу або для контролю наявності документів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236, з урахуванням діючого рівня епідемічної небезпеки.

Інтервал між заходами із іншими відвідувачами, що повторюються протягом дня (кіносеансами, концертними (театральними) заходами в один день, що відбуваються в різний час, тощо) повинен бути достатнім для проведення належного прибирання та дезінфекції.

В приміщеннях із стаціонарним розміщенням глядачів доцільно організувати односторонній рух в залах, розділивши окремі шляхи для входу та виходу.

При організації театральних вистав доцільним є їх проведення без антракту.

Харчування під час проведення заходів організовується відповідно до Протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування.

Організатори масових заходів повинні забезпечити:

  • наявність достатнього запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками;

  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників;

  • вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів;

  • дезінфекцію поверхонь, з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах (стійка контролю та реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, кнопки ліфтів, роздягальні, сходи тощо) спиртовмісними дезінфікуючими засобами протягом часу роботи в посиленому режимі;

  • безперебійну роботу систем вентиляції у випадку проведення заходів у приміщенні;

  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери/урни з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

  • розміщення додаткових контейнерів/урн для засобів індивідуального захисту, паперових серветок в місцях загального користування (на вході, холах, коридорах, санвузлах тощо);

  • проведення навчання з працівниками щодо дотримання правил гігієни рук;

Відвідувачі зобов'язані:

  • чітко дотримуватись вказівок організаторів щодо дотримання протиепідемічних заходів;

  • відвідувати заходи в одягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема захисних масках або респіраторах, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, крім випадків, передбачених постановою № 1236;

  • не відвідувати заходи у разі виникнення респіраторних симптомів (нежить, біль в горлі, кашель, чхання, підвищення температури тощо);

  • дотримуватись респіраторної гігієни та етикету кашлю;

  • на вимогу організатора заходу або уповноважених осіб у випадках, передбачених постановою № 1236, надати документ, що підтверджує негативний результат тестування на COVID-19 або документ, що підтверджує отримання вакцинації.

Як власнику бізнесу тримати зміни на контролі? Моніторинг законодавства, новин та контрагентів доступний в LIGA360: Керівник. Придбайте зараз, щоб першими дізнаватися потрібну інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини