Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запроваджено систему єдиної ідентифікації учасників фінансового ринку України

Реклама

Сьогодні, 1 листопада, набуло чинності Положення про систему єдиної ідентифікації учасників фінансового ринку України, затверджене постановою НБУ від від 30 серпня 2021 року № 92.

Вимоги цього Положення поширюються на банки України, філії/представництва іноземних банків на території України, небанківські фінансові установи та інших осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Єдиний ідентифікатор Національного банку (код ID НБУ) - унікальний код, який містить шість знаків, надається учаснику фінансового ринку під час першого внесення інформації щодо цього учасника до інформаційних систем НБУ та є єдиним унікальним ідентифікатором у відносинах останнього з НБУ.

Документом встановлено порядок функціонування системи єдиної ідентифікації.

Код ID НБУ для учасників фінансового ринку, які мають власний код за даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, формується з шести цифр. Код із цифровим значенням 000000 (шість нулів) формувати забороняється.

Код ID НБУ для відокремлених підрозділів учасників фінансового ринку містить букви та цифри, причому наявність хоча б однієї букви латинського алфавіту є обов'язковою.

Код ID НБУ для фізичних осіб, які мають реєстраційний номер облікової картки платника податків або паспорт громадянина України, містить букви та цифри, причому наявність хоча б однієї букви латинського алфавіту є обов'язковою.

Чинні коди банків з 1 листопада уважаються кодами ID НБУ.

Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. На ІТ-платформі LIGA360 можна дізнатися про наявність ліцензій у компаній: на туроператорську діяльність й послуги перевезення пасажирів, надання фінансових послуг, торгівлю алкогольними й тютюновими виробами. Замовте презентацію LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини