Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці можуть перетворити смартфон у віртуальний POS-термінал: нова послугу від Mastercard

Реклама

Mastercard повідомила про запуск нового рішення «Жабка» для фізичних осіб і бізнесу. Сервіс дозволить підприємцям приймати платежі та надсилати квитанції про оплату, не покидаючи чату з клієнтом в будь-якій соціальній мережі чи месенджері, а клієнтам дасть можливість зручно та безпечно оплачувати товари та послуги.

Крім того, можна робити грошові перекази з картки на картку будь-якого українського банку за допомогою Apple Pay та Google Pay.

«Жабка» - це безкоштовний мобільний додаток, який активує спеціальну клавіатуру на смартфоні для оплат і переказу коштів. Скористатися сервісом можна у Viber, Telegram, WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram Direct, LinkedIn та інших соціальних мережах.

Як це працює для бізнесу

Підприємцю потрібно один раз в мобільному додатку «Жабка» вказати дані компанії - назву магазину, ІПН чи код ЄДРПОУ, IBAN для зарахування коштів. Для формування рахунку достатньо переключитися в будь-якому месенджері на клавіатуру «Жабка», ввести суму покупки та підтвердити операцію. Сервіс автоматично сформує посилання на оплату. За посиланням клієнт потрапить на сторінку оплати, де є можливість розрахуватися за допомогою Apple Pay, Google Pay, або ж ввести номер банківської картки вручну. Клієнту при цьому не потрібно встановлювати додаток «Жабка» на своєму смартфоні.

Повну інформацію про усі сформовані рахунки й статус оплат можна побачити у мобільному додатку, зміни в статусі оплат будуть також надходити підприємцю у push-повідомленнях. Комісія за прийом безготівкових платежів для бізнесу складає 2,7% від суми покупки.

Як це працює для фізичних осіб

Крім оплати товарів чи послуг за посиланням, користувачі сервісу також можуть переказувати кошти з картки на картку. Для цього необхідно переключитися на клавіатуру «Жабка» в месенджері, ввести суму переказу та підтвердити відправлення, вибравши в Apple Pay або Google Pay картку Mastercard, з якої будуть списані гроші. Інформація щодо переказу прийде отримувачу у чат у вигляді посилання. Для отримання переказу необхідно відкрити посилання і обрати картку для зарахування коштів із Apple Pay або Google Pay. За бажання номер картки можна також ввести вручну. Отримувачу не потрібно встановлювати додаток «Жабка» на своєму смартфоні.

Також користувачі додатку мають змогу відправити запит на грошовий переказ: для активації функціоналу у клавіатурі «Жабка» потрібно обрати опцію «Отримати». Для відправлення запиту на грошовий переказ потрібно ввести необхідну суму та обрати у цифровому гаманці Apple Pay чи Google Pay картку, на яку будуть зараховані кошти.

Комісія за переказ, незалежно від його суми, складає 3 грн. Максимальна сума одного переказу  25 000 грн.

Піарники вирішують всі щоденні завдання з ІТ-платформою LIGA360:PR. Дізнавайтеся першими про згадки брендів чи персон в ЗМІ, автоматизуйте підготовку звітів та контролюйте ключові метрики. Замовте LIGA360:PR прямо сьогодні, та будьте впевнені у кожному комунікаційному рішенні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини