Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Прозорро.Продажі успішно відбулися перші земельні аукціони

Реклама

В Prozorro.Продажі стартували перші земельні аукціони. Так, земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 0,23 га на аукціоні продала Кам'янка-Бузька міська рада Львівської області.

Участь у торгах взяли три учасники, стартова ціна збільшилася в більш ніж чотири рази - з 704 тис. грн до понад 3 млн грн.

Крім того, успішно здали в оренду на три роки ділянку несільськогосподарського призначення площею 1,3 га у Дрогобичі. За підсумками торгів вартість річної оренди становить понад 227 тис. грн у рік.

Наразі площа земельних ділянок, які виставлені на торги,  сягає майже 2,3 тис. га. Зараз вони оцінюються в 245 млн грн.

Лідери з продажу права на оренду землі та її відчуження змінюються щотижня. Так, наразі Одеська, Черкаська, Кіровоградська, Львівська, Чернівецька оголосили найбільше аукціонів із оренди землі. Київська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Чернівецька - з продажу землі несільськогосподарського призначення (продаж земель с/г призначення державної та комунальної власності заборонений).

Нагадаємо, в Україні запустили новий формат земельних торгів

Як зупинити незаконні дії щодо вашої земельної власності? Сервіс SMS-Маяк Земля моніторить зміни Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 24/7. Вам надійде миттєве сповіщення про будь-які реєстраційні зміни земельного об'єкта. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини