Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київрада перевірить факти використання земельних ділянок не за цільовим призначенням

Реклама

У Київській міській раді відбулося перше засідання робочої групи щодо напрацювання механізму виявлення, припинення та запобігання виникненню фактів використання земельних ділянок Києва не за цільовим призначенням.

Від киян було отримано велику кількість скарг стосовно того, що земельні ділянки використовуються не за цільовим призначенням.

Наприклад, на ділянці, орендованій із комунальної власності міста, згідно з містобудівною документацією повинна бути виробнича база, а фактично там будується новий торговельний центр. Даний факт негативно відображається на надходженнях до місцевого бюджету, оскільки відсоткова ставка орендної плати для виробництва є значно меншою, ніж для ТЦ.

«Наразі оформлено попередній перелік адрес порушників. Зібрано понад 3 600 договорів оренди, кожен з яких буде перевірятися на виконання всіх умов співпраці. До орендарів, які використовують землю не за цільовим призначенням та не розраховуються з містом повністю, запроваджуватимуться дії реагування: або приведення договорів до відповідності фактичного використання, або розірвання договорів», - розповів депутат Київської міської ради Юрій Федоренко.

На засіданнях робочої групи вивчатиметься перелік земельних ділянок, які використовуються орендарями з порушеннями умов договорів.

«Орендарі, які свідомо користуються ділянками не за цільовим призначенням мають нести відповідальність. За різними оцінками бюджет міста недоотримує майже 5 млрд грн надходжень. Фактично це 20 нових шкіл, або 50 комфортних парків щороку», - наголосив депутат Григорій Маленко.

У Київській міській раді додали, що у відповідального бізнесу, який свідомо ставиться до співпраці з містом та розуміє, що у нього можуть бути порушення, ще є час привести до належного стану документацію.

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA360, та отримуйте сповіщення про зміни ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA360 для керівників, юристів та служби безпеки прямо сьогодні.

До 25 листопада скористайтеся спеціальною пропозицією на командні рішення LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини