Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати підтримали впровадження стандартів ЄС у сфері надання послуг поштового зв’язку України

Реклама

Сьогодні, 17 листопада, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про поштовий зв'язок" (проект № 4353).

Метою законопроекту є гармонізація національного законодавства із законодавством ЄС у сфері надання послуг поштового зв'язку шляхом імплементації положень Директиви 97/67/ЄС.

Проектом Закону пропонується визначити правову основу діяльності у сфері надання послуг поштового зв'язку, зокрема повноваження центральних органів виконавчої влади та національного регулятора; права та обов'язки операторів поштового зв'язку та користувачів зазначених послуг; врегулювати засади відповідальності операторів поштового зв'язку та користувачів послуг у цій сфері.

З метою приведення Закону України «Про поштовий зв'язок» у відповідність із положеннями Директиви 97/67/ЄС проектом Закону пропонується закріпити, що до універсальних послуг поштового зв'язку належать послуги з пересилання:

- простих поштових відправлень, реєстрованих та з оголошеною цінністю листів масою до 2 кг;

- посилок без оголошеної цінності масою до 10 кг;

- відправлень для сліпих масою до 7 кг.

Проект Закону передбачає, що універсальні послуги поштового зв'язку надаються призначеним оператором поштового зв'язку, який визначається Кабінетом Міністрів України.

Законопроект визначає повноваження національного регулятора встановлювати граничні ціни (тарифи) на пересилання простих та рекомендованих листів масою до 50 грамів та поштових карток.

Проектом Закону також пропонується запровадити обов'язок ведення призначеним оператором роздільного обліку доходів та витрат, а саме за кожною універсальною послугою поштового зв'язку та окремо за іншими послугами поштового зв'язку, а також щорічно проводити аудит результатів роздільного обліку доходів та витрат.

Законопроект містить положення щодо відповідальності користувачів, зокрема, за збитки, завдані операторам поштового зв'язку або третім особам внаслідок вкладення до поштових відправлень предметів, заборонених до пересилання, або неналежного упакування вкладення, що пересилається, та відповідальності операторів поштового зв'язку перед користувачами за невиконання чи неналежне виконання своїх обов'язків.

Ефективно керуйте компанією з єдиною ІТ-платформою LIGA360. Отримайте максимум інформації, щоб ухвалювати smart-рішення для бізнесу й управляти ризиками. Алгоритми дій, законодавство й аналітика, контроль інфопростору й ключових змін. Подробиці за посиланням.

Тільки до 25 листопада отримайте спеціальну пропозицію на корпоративне рішення LIGA360 до 30-річчя LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини