Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення подання податкової звітності запровадять адмінштраф - проект

Реклама

Депутати пропонують внести зміни до статті 1631 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачити адміністративну відповідальність для керівників та інших посадових осіб підприємств, установ, організацій за порушення порядку ведення податкового обліку, подання податкової звітності, надання аудиторських звітів. Відповідний законопроект № 6317 зареєстровано у ВР.

Крім того, з метою посилення адміністративної відповідальності проєктом Закону пропонується збільшити розміри штрафних санкцій за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених статтею 1631 КУпАП, зокрема:

  • за відсутність податкового обліку, порушення порядку подання податкової звітності, порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, у тому числі неподання або несвоєчасне подання податкової звітності, аудиторських звітів, подання яких передбачено законами України, - штраф у розмірі від ста до ста п'ятдесяти нмдг (1700 - 2550 грн). Наразі штраф складає від 85 до 170 грн.

З метою визначення механізму реалізації зазначеної статті КУпАП передбачено внесення змін також до статей 221, 2342, 255 КУпАП, якими визначається, що справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з порушенням порядку ведення податкового обліку, подання податкової звітності, надання аудиторських звітів (стаття 1631 КУпАП), розглядатимуться податковими органами.

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT-платформи всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботу для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

До 25 листопада скористайтеся спеціальною пропозицією на командні рішення LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини