Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органи державного фінансового контролю отримають більше повноважень - проект

Реклама

Народні депутати пропонують удосконалити інструменти системи державного фінансового контролю на державному, регіональному та місцевому рівні. Відповідний законопроект №6330 зареєстровано у ВР.

Зокрема, органу державного фінансового контролю надається право:

  • накладати на керівників та службових (посадових) осіб підконтрольних установ, інших підприємств, установ та організацій адміністративні стягнення у випадках, передбачених законодавчими актами;

  • здійснювати фотозйомку, звукозапис, відеозапис під час заходів державного фінансового контролю з метою збору доказів, фіксації фактів порушень законодавства;

  • створювати інтегровані автоматизовані системи підтримки прийняття рішень органу державного фінансового контролю, забезпечувати їх функціонування під час якого отримувати, обробляти, накопичувати та користуватися інформацією з автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів, банків (баз) даних органів державної влади, органів місцевого самоврядування, зокрема щодо управління та використання публічних коштів, діяльності суб'єктів господарювання державного та комунального сектору економіки, та забезпечувати їх захист;

  • доступу до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банків (баз) даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування, користуватися державними, у тому числі урядовими, засобами зв'язку і комунікацій, мережами спеціального зв'язку та іншими технічними засобами;

  • під час державного фінансового контролю перевіряти документи, що посвідчують особу, а також документи, що підтверджують посаду осіб, які фактично здійснюють розрахункові операції, об'єкта, що контролюється.

Також проектом визначено, що законні вимоги посадових осіб органу державного фінансового контролю є обов'язковими для виконання службовими та посадовими особами об'єктів, що контролюються, та об'єктів зустрічних звірок.

Перешкоджання діяльності посадових осіб органу державного фінансового контролю у здійсненні заходів державного фінансового контролю, а також пов'язаних з ними зустрічних звірок або збору інформації (у тому числі невиконання (неналежне виконання) законних вимог посадових осіб органів державного фінансового контролю щодо надання інформації та/або документів під час проведення заходів державного фінансового контролю, а також пов'язаних з ними зустрічних звірок або збору інформації, надання недостовірної (неправдивої, неточної) інформації та/або документів, надання інформації та/або документів не в повному обсязі, порушення встановлених строків надання інформації та/або документів, ненадання персональних даних для складання протоколу про адміністративне правопорушення, створення інших перешкод посадовим особам органів державного фінансового контролю під час виконання покладених на орган державного фінансового контролю завдань та функцій) тягнуть за собою кримінальну, адміністративну, дисциплінарну відповідальність відповідно до законодавства.

Зміни мають посилити відповідальність керівника за невиконання визначених контрактом показників ефективності використання державного майна і прибутку, а також майнового стану суб'єктів господарювання державного сектору економіки.

Нагадаємо: проект про е-аудит зареєстровано у Раді

Бажаєте першими дізнаватись про зміни, що впливають на ваш бізнес? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримуйте автоматичні сповіщення про зміни законодавства, контрагентів, майна. Замовляйте презентацію LIGA360 прямо сьогодні, щоб приймати smart-рішення в умовах постійних змін.

Подвійні переваги для кожного підрозділу компанії - тільки до 25 листопада. Замовляйте ІТ-платформу LIGA360 для командної роботи, й отримайте вдвічі більше користувачів у вашій ліцензії. На вибір даються рішення для юридичного департаменту, бухгалтерії, служби безпеки, PR- та HR-відділів. Деталі акції до 30-річчя LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини