Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Будівельну амністію» можна отримати через портал Дія: що це та як це зробити

Реклама

В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва та на порталі Дія з'явилась нова послуга - «Декларація про готовність до експлуатації об'єктів, що побудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт» або, як її називають у народі, «будівельна амністія».

Ця послуга дає можливість офіційно ввести в експлуатацію житлові, садові, дачні будинки або присадибні будівлі, які збудували до квітня 2015 року без отримання дозвільних документів. Легалізувати можна лише будівлі, загальна площа яких не перевищує 300 кв. метрів.

З липня 2020 року за цією процедурою в паперовому вигляді було подано майже 40 тисяч заяв. А тепер не потрібно нікуди ходити, це можна буде зробити онлайн.

Як отримати «будівельну амністію» на порталі Дія

1. Перейдіть на diia.gov.ua і авторизуйтеся

2. Натисніть на розділ «Земля, будівництво, нерухомість»

3. Оберіть послугу “Заява на надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки”

4. Заповніть онлайн-форму за кілька кліків

Детальну інформацію про процедуру подання заяви та необхідний перелік документів можна знайти на порталі в розділі «Земля.Будівництво. Нерухомість».

Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблена Міністерством розвитку громад і територій у співпраці з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

За матеріалами Мінцифри

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини