Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощена система оподаткування для адвокатів може стати реальністю: законопроєкт у Раді

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону № 6358 про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування доходів, отриманих адвокатом, який зареєстрований як самозайнята особа, яка провадить незалежну професійну діяльність.

У пояснювальній записці зазначено, що Указом Президента України №231/2021 було затверджено «Стратегію розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки» (далі - Стратегія). Цей документ передбачає удосконалення низки напрямів, які стосуються роботи адвокатури, одним з яких є вдосконалення організаційно-правових форм провадження адвокатської діяльності та посилення гарантій.

Законопроєкт, враховуючи основні цілі та напрямки розвитку що стосуються інституту адвокатури та визначені в Стратегії, має на меті посилити гарантії адвокатської діяльності, її видів і професійних прав адвокатів щодо оподаткування доходів, отриманих фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, а саме застосування спрощеної системи оподаткування для самозайнятих осіб - адвокатів.

Законопроєктом пропонується встановити можливість обрання фізичними особами, які здійснюють незалежну професійну адвокатську діяльність, спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності в межах, визначених Податковим кодексом України, що дозволить усунути неузгодженості у законодавстві та спростити самозайнятим особам порядок сплати податків.

Які цифрові рішення допоможуть у роботі адвоката? LIGA360:Адвокат НААУ - це робочий онлайн-простір, що надає доступ до кабінету адвоката НААУ, навчальних продуктів ВША та інформаційних продуктів ЛІГА:ЗАКОН. Замовте систему прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини