Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці, які не отримали карантинну допомогу через помилку у реквізитах рахунка, можуть подати уточнення до 15 грудня

Реклама

Уряд постановою від 6 грудня 2021 р. № 1267 вніс зміни до Порядку надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Передбачено, що якщо причиною незарахування коштів є невідповідність реквізитів банківського рахунка (за стандартом IBAN), зазначених застрахованою особою у заяві, Пенсійний фонд України формує та подає Мінцифри інформацію про таку особу.

Відповідно до поданої інформації Мінцифри засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), не пізніше ніж протягом наступного робочого дня після надходження інформації повідомляє застрахованим особам про необхідність подання повідомлення про уточнення реквізитів банківського рахунка для виплати допомоги.

Повідомлення формується та подається застрахованою особою засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), у довільній формі, придатній для сприйняття його змісту, відповідно до відомостей передбачених у додатку 4 у період до 15 грудня 2021 р. включно.

На підставі поданих повідомлень Мінцифри формуються списки на виплату допомоги, які надаються Пенсійному фонду України не пізніше ніж протягом наступного робочого дня після дня подання застрахованою особою повідомлення.

Нагадаємо, карантинну допомогу було призначено ще в квітні

Як підприємцю слідкувати за змінами законодавства? LIGA360 надасть доступ до повної бази нормативних документів для ФОП, а актуальні новини будуть зручно надходити в смартфон. Придбайте LIGA360 сьогодні й не пропустіть жодної важливої зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини