Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив порядок виплати 1000 грн за вакцинацію: який бізнес бере участь в програмі

Реклама

9 грудня Уряд ухвалив постанову щодо програми єПідтримка. Це ініційована Президентом України програма підтримки бізнесу, який найбільше постраждав під час пандемії.

Українці, які вакциновані двома дозами і мають сертифікат у застосунку Дія, зможуть отримати 1000 грн від держави і витратити їх на театри, кіно, музеї, спортзали, концерти, книги, внутрішні перевезення.

Як працюватиме програма, дізнайтеся з сайту

Дізнайтесь, чи може ваш бізнес взяти участь у програмі за посиланням

Якщо категорія вашого бізнесу відповідає одній з категорій, на які розрахована послуга єПідтримка, він автоматично долучиться до програми. Заявку відправляти не потрібно, клієнти вже можуть сплачувати за ваші послуги та товари карткою єПідтримка.

Які це категорії?

MCC код 5942, 7832, 7922, 7929, 7991, 4112, 4511, 7941, 7997

МСС-код вказаний у чеках оплат, які проходять через ваш POS-термінал. Також можна звернутися до банку, який видавав термінал або забезпечує еквайринг на інтернет-ресурсі.

На першому етапі єПідтримка буде доступна для українців лише в застосунку Дія з 19 грудня.

Як можна буде отримати виплату: 

1. Оформити спеціальну картку єПідтримка в одному з банків партнерів. Наразі це А-Банк, Альфа-Банк, Монобанк та Украгазбанк, після старту банки додаватимуться щодня. Оформлення картки безоплатне. Використати вже наявний рахунок неможливо.

2. Завантажте застосунок Дія та авторизуйтесь у ньому. Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.

3. Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку. Виберіть для виплати картку єПідтримка. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки.

Гроші надаються на 4 місяці з моменту отримання. Якщо за цей час вони не будуть витрачені, рахунок закриють. Кошти можна буде витратити як онлайн, так і офлайн, але лише на вказані категорії українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть категорію під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів.

Поточний рахунок закривається банком (без заяви отримувача допомоги) через чотири місяці з дня зарахування. допомоги. «Ці кошти ви зможете витратити в музеях, театрах, кінотеатрах та книжкових магазинах, а також на внутрішні перевезення. Якщо захочеться купити светр у магазині, оплата не пройде, оскільки ця торгова точка має МСС-код «Одяг». Це саме стосується книг у супермаркетах. Але якщо ви будете купувати квиток на потяг або в кіно - платіж пройде, оскільки ця торгова точка має відповідний МСС, що підпадає під програму єПідтримки”, - зазначила заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації МКІП Анастасія Бондар.

Витратити гроші, переказати їх на іншу картку, зняти готівкою буде неможливо.

Бажаєте першими дізнаватись про зміни, що впливають на ваш бізнес? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримуйте автоматичні сповіщення про зміни законодавства, контрагентів, майна. Замовляйте презентацію LIGA360 прямо сьогодні, щоб приймати smart-рішення в умовах постійних змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини