Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оновив Порядок ведення касових операцій у національній валюті

Реклама

Національний банк унормував низку питань стосовно порядку ведення касових операцій у національній валюті в Україні відповідно до вимог законодавства. Відтепер обмеження на готівкові розрахунки (у розмірі 50 тис. грн) не будуть поширюватися на використання готівкових коштів фонду оперативно-розшукових (негласних слідчих) дій, створеного на виконання Закону "Про Державне бюро розслідувань". Аналогічна норма вже діє під час використання готівкових коштів із фонду оперативно-розшукових (негласних слідчих) дій, створеного на виконання Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України".

Крім того, Національний банк:

- на виконання вимог Закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" передбачив можливість використання е- паспорта під час видачі готівки за видатковим касовим ордером окремим фізичним особам;

- уточнив вимоги щодо забезпечення суб'єктами господарювання наявності у касах банкнот, обігової та/або розмінної монети для видачі здачі, з урахуванням бонусних програм лояльності, та/або наявності пристроїв для приймання монет.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку від 03 грудня 2021 року № 132 "Про внесення змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні", яка набирає чинності з 10 грудня 2021 року.

За матеріалами Нацбанку

Щоб діяти на 360, компаніям потрібна інформація та інструменти для прийняття рішень. Повний огляд правового й медійного поля, моніторинги критичних змін, огляд галузі, діяльності партнерів та конкурентів - все це пропонує IT-платформа всієї компанії LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини