Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У разі невстановлення будинкових лічильників людям мають відшкодувати сплачені внески – Кабмін затвердив порядок

Реклама

Уряд затвердив порядок відшкодування власникам будівель внесків за встановлення будинкових лічильників тепла та води у разі, якщо оператор зовнішніх мереж їх не встановив. Відповідний проект постанови було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Прийняття проекту постанови дозволить визначити чіткі умови та механізм такого відшкодування. Кошти, сплачені на оснащення будівлі лічильниками у вигляді внесків, якщо відповідні вузли комерційного обліку не були встановлені, будуть повернуті споживачам», - зазначила Наталія Хоцянівська.

Відтак проектом Порядку передбачається, що протягом одного місяця з дня набрання чинності цієї постанови, суб'єкт господарювання, який отримував від споживачів внески за встановлення лічильників тепла та води, але не встановив їх, повинен відшкодувати ці кошти. Відповідне повідомлення має бути надіслане власнику (співвласникам) будівлі письмово або розміщено у рахунках за комунальні послуги.

Зазначимо, згідно із Законом «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», оператор зовнішніх інженерних мереж зобов'язаний до 1 серпня 2022 року забезпечити 100% облік тепла та води у житлових будівлях.

За інформацією Держенергоефективності, станом на 20 листопада 2021 року в Україні житлові будівлі оснащено лічильниками:

- теплової енергії - 83,2%;

- гарячого водопостачання - 17,7%;

- питної води - 79%.

За матеріалами Кабміну

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT- платформи для всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботові для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини