Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ОАСК оскаржують постанову Кабміну про відсторонення керівниками підприємств невакцинованих працівників

Реклама

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов жительки Кременчука до Кабінету Міністрів України.

Позивачка просить суд скасувати постанову Уряду № 1096 в частині, що стосується забезпечення керівниками державних органів та підприємств відсторонення від роботи невакцинованих працівників.

Зокрема, йдеться про оскарження підпункту 2 пункту 19 постанови Кабінету Міністрів України № 1096 від 20.10.2021, в якому зазначено:

- керівникам державних органів (державної служби), керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників та державних службовців, обов'язковість профілактичних щеплень проти COVID-19 яких визначена переліком та які відмовляються або ухиляються від проведення таких обов'язкових профілактичних щеплень проти COVID-19 відповідно до статті 46 Кодексу законів про працю України, частини другої статті 12 Закону “Про захист населення від інфекційних хвороб” та частини третьої статті 5 Закону “Про державну службу”, крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти COVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти COVID-19, виданий закладом охорони здоров'я.

На думку позивачки, оскаржуваний пункт постанови суперечить статті 43 Конституції.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Також читайте: Відсторонення невакцинованих працівників, які хворіють, потрібно відкласти

Які цифрові рішення допоможуть у роботі адвоката? LIGA360:Адвокат НААУ - це робочий онлайн-простір, що надає доступ до кабінету адвоката НААУ, навчальних продуктів ВША та інформаційних продуктів ЛІГА:ЗАКОН. Замовте систему прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини