Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова інформуватиме платників про наявність податкового боргу по телефону

Реклама

Головне управління ДПС в Одеській області нагадало, що Законом № 1072-ІХ, який набрав чинності 10.12.2020 року, передбачено, що податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти нмдг.

Тобто, на теперішній час у разі, якщо платник податків має суму боргу, яка не перевищує 3060 грн, такий платник податків не зможе про це дізнатися з податкової вимоги, яка в першу чергу носить інформативний характер в якій зазначається сума боргу, податок, дата виникнення податкового боргу, повідомлення про виникнення права податкової застави та можливі наслідки ухилення платника податків від сплати боргів.

З огляду на викладене, Головне управління ДПС в Одеській області, в грудні 2021 року запроваджує практику повідомлення платників податків про наявність у них боргів, які не перевищують 3060 грн, засобами телефонного зв'язку шляхом автодозвону. Платнику буде повідомлено, що за ним обліковується податковий борг до зведеного бюджету, сукупний розмір якого перебуває в діапазонах: від 0,01 грн до 100,00 грн, від 100,01 грн до 500,00 грн, від 500,01 грн до 1000,00 грн та від 1000,01 грн до 3060 гривень.

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування, та ведіть облік згідно актуальних вимог. Експортуйте в один клік в форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини