Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято зміни щодо процедури банкрутства на час карантину

Реклама

Рада ухвалила зміни до процедур банкрутства на період карантину. Відповідний Закон (проект № 4220) прийнято сьогодні, 14 грудня 2021 року.

Законом унормовано порядок проведення зборів (комітету) кредиторів у режимі відеоконференції, а також шляхом опитування; процедуру підтвердження особи та повноважень учасника зборів (комітету) кредиторів, оформлення результатів зборів (комітету).

Уточнено, що арбітражний керуючий не несе дисциплінарної відповідальності за невчинення дій, передбачених цим Кодексом, якщо їх вчинення унеможливлено вимогами карантину, за умови повідомлення арбітражним керуючим про це комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи - боржника), кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи - боржника), а також кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника.

Також визначено підстави (клопотання комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з ініціативи суду) продовження строків проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство (неплатоспроможність), звернення у межах провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) щодо визнання недійсними правочинів, вчинених боржником, дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, оголошення про проведення першого, повторного та (або) другого повторного аукціону, виконання плану санації чи реструктуризації боргів боржника, процедури розпорядження майном, ліквідації, реструктуризації боргів боржника та погашення боргів боржника.

З базою актуальних оголошень про банкрутство та ліквідацію суб'єктів господарювання можна ознайомитися в модулі «Банкрутство» ІПС ЛІГА:ЗАКОН, а модуль «Алгоритми дій для бізнесу» містить покрокові інструкції щодо загальної процедури банкрутства, процедури санації та ліквідації. Також у модулі наведено схему загального перебігу процедури банкрутства фізичної особи. Більше інформації за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини