Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вакцинація третьою дозою: кому рекомендовано

Реклама

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ МОЗ № 2770 від 13 грудня 2021 року щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) №18-10/2021-1

Відповідно до наказу отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше рекомендується: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

“Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї у зв'язку з важкими захворюваннями, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози, ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби”, - зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Повний перелік станів та показань для отримання додаткової дози антиковідної вакцини можна знайти в рекомендаціях НТГЕІ.

Детальніше ознайомитись з наказом можна за посиланням.

За матеріалами МОЗ

Усі ситуації й алгоритми дій для бізнесу - на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові описи дій, думки експертів, галузева аналітика. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини