Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На що звертають увагу податківці при перевірках за результатами аналізу даних РРО

Реклама

На сьогодні в Україні функціонує система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій (СОД РРО), яка забезпечує ефективний збір в інформаційну систему ДПС копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків від усіх РРО, які функціонують в Україні на законних підставах.

Інформація з СОД РРО є єдиним в Україні джерелом інформації про проведені розрахункові операції усіма суб'єктами господарювання (у розрізі видів діяльності, податків і товарів) та має широке практичне застосування у повсякденній роботі ДПС, діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та суб'єктів господарювання.

Так, ДПС постійно використовується інформація із СОД РРО, зокрема, для аналітичної та контрольно-перевірочної роботи.

Аналізується обсяг розрахункових операцій, проведених через РРО, наявність усіх необхідних реквізитів у розрахункових документах, відповідність цін вимогам законодавства. Також дані СОД РРО порівнюються з іншими звітними даними на їх відповідність.

Особлива увага приділяється суб'єктам господарювання (СГ), які:

- мають виторги, що не перевищують мінімальні витрати на утримання господарських об'єктів;

- здійснюють реалізацію підакцизної продукції (алкогольні напої) за цінами нижчими встановлених мінімальних роздрібних цін;

- мають розбіжності між даними РРО/ПРРО та іншими даними звітності тощо.

Так, за результатами аналізу інформації СОД РРО ДПС організовано та проведено більше 5 тис. фактичних перевірок ризикових СГ, за результатами яких застосовано 222,7 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

За матеріалами ДПС

Бажаєте першими дізнаватись про зміни, що впливають на ваш бізнес? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримуйте автоматичні сповіщення про зміни законодавства, контрагентів, майна. Замовляйте презентацію LIGA360 прямо сьогодні, щоб приймати smart-рішення в умовах постійних змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини