Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено список сумнівних інвестиційних проектів

Реклама

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) досліджує ринок і повідомляє про розширення списку сумнівних інвестиційних проєктів.

«На жаль, спеціалісти фінпроєктів з ознаками сумнівності часто не тільки вводять в оману, але й бувають винахідливими, - розповідає Іраклій Барамія, член НКЦПФР. - Тому ми спостерігаємо поширену схему: проєкти пропонують безкоштовну освіту, а разом з тим і необхідність інвестувати на певній трейдинговій платформі. Як правило, такий алгоритм має певні ризики для клієнтів. Також часто сумнівні учасники розміщують неправдиву інформації про наявність ліцензій та дозволів - інколи навіть від НКЦПФР та НБУ, не кажучи вже про цілу низку «ліцензій» сумнівних недержавних «регуляторів» та «комісій» країн Європи, які не мають нічого спільного із легітимностю».

То ж регулятор вкотре оновив список інвестиційних проєктів, що мають ознаки сумнівності, і звертає увагу на наступні фінансові ініціативи:

- Evotrade - https://evotrade.com/ru

- Wellmax Capital - https://wellmax-capital.com/

- Euro1nvest - https://euro1nvest.com/ru

- MeteorTrade - https://meteortrade.pro/ru

- InvestingVIP -https://investingvip.com/ru/

- INVFX -https://invfx.co.uk/

- HashTrade - https://hashtrade.pro/ru

- Everest Trade - https://everest.trade/

- Ester -https://esterholdings.com/ua/

- ICEFX - https://ice-fx.com/ru

- Iron Max Group -https://ironmaxgroup.com/ru/

- Kredo Capital Group - https://kredo-capital.com/

- TopTrade - http://toptrade.fm/

Наразі кількість проєктів з ознаками сумнівності складає 113, з повним їхнім переліком можна ознайомитись на сайті Комісії в розділі «Захист прав інвесторів».

НКЦПФР закликає бути обачними і ретельно оцінювати ризики перед тим, як інвестувати свої кошти в будь-який проєкт на фінансовому ринку. Інформацію про потенційно фіктивні дії просять повідомляти Комісії на еmail: md@nssmc.gov.ua.

За матеріалами НКЦПФР

Як обирати надійних партнерів та контрагентів? На єдиній ІТ-платформі для твого бізнесу LIGA360. Перевіряй дані у 400 реєстрах та відкритих джерел, отримуй миттєві сповіщення про будь-які зміни. Замовляй презентацію ІТ-платформи прямо сьогодні та дій на 360!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини