Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільговий ПДВ для квитків на спорт і звільнення від податків "єПідтримки": прийнято зміни до ПК

Реклама

Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту. Відповідний проект № 4577 прийнято в цілому як Закон.

Тимчасово, до 1 січня 2024 року, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО не включається вартість квитків та/або абонементів, що надаються роботодавцем безоплатно або із знижкою (у розмірі такої знижки) для перегляду всеукраїнських та міжнародних спортивних заходів, які проводяться в Україні, за умови що їх вартість сукупно (у розрахунку на рік) не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року.

Також до доходу платника податку не включається допомога, що виплачується (надається) за рахунок коштів державного бюджету в рамках програми “єПідтримка” (1000 грн за вакцинацію).

Вартість таких квитків та дохід у вигляді допомоги “єПідтримка” звільняється також від оподаткування військовим збором.

Крім того, до 1 січня 2024 року буде діяти знижена ставка ПДВ у розмірі 7% на операції з реалізації квитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівня, які проводяться в Україні.

Бажаєте першими дізнаватись про зміни, що впливають на ваш бізнес? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримуйте автоматичні сповіщення про зміни законодавства, контрагентів, майна. Замовляйте презентацію LIGA360 прямо сьогодні, щоб приймати smart-рішення в умовах постійних змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини