Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ставки податку на нерухоме майно у 2022 році

Реклама

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що Держбюджетом-2022 встановлено розмір мінімальної заробітної плати 6500,0 грн. та прожитковий мінімум для працездатних осіб - 2481,0 грн.

У зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати зростає розмір ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - оскільки Податковим кодексом передбачена загальна ставка податку не більше, ніж 1,5% розміру  мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня  звітного (податкового) року, то у 2022 році її розмір становитиме 97,50 грн. за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Податком на нерухомість обкладається площа, що знаходиться у власності фізичної особи та перевищує для квартири 60,0 кв. м, та  120,0 кв.м для приватного будинку.

Ставки місцевих податків встановлює місцева рада. Інформацію про затверджені ставки місцевих податків по регіонах можна дізнатися на сайті ДПС.

Зверніть увагу, у 2022 році податок на нерухоме майно нараховується за 2021 рік, тобто за ставками 2021 року

Читайте також: Чи є відповідальність за несплату податку на нерухомість, якщо повідомлення не надійшло

Компанія може втратити до 40% доходу на неефективній угоді. Уникайте ризиків у договірній роботі з системою CONTRACTUM у LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини