Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 5 січня діє нова форма повідомлення про прийняття працівника на роботу

Реклама

Уряд постановою від 28 грудня 2021 року № 1392 вніс зміни до порядку повідомлення ДПС та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу, який затверджений постановою Кабміну від 17 червня 2015 року № 413. Постанова набула чинності п'ятого січня.

Установлено, що тепер у повідомленні зазначається інформація не тільки про прийняття працівника на роботу, але і про укладення гіг-контракту.

Документом встановлено, що повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв'язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Також читайте: Гіг-контракти. Що це таке? Які умови та особливості таких контрактів?

LIGA ZAKON бажає HR-фахівцям успішного професійного року! Тільки до 14 січня даруємо знижки на преміум-функції LIGA360:HR-менеджер. Отримуйте максимум інформації та інструментів у Новому Році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини