Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці вже можуть отримати судові повістки в "Дії"

Реклама

28 грудня 2021 року розпочато надсилання повідомлень про дату та час проведення судових засідань, в яких стороною по справі є користувач мобільного застосунку "Дія".

"Сервіс впроваджено фахівцями Державного підприємства "Центр судових сервісів", що належить до сфери управління ДСА України та є адміністратором підсистем ЄСІТС: "Електронний суд", "Електронний кабінет" та відеоконференцзвязку. Надсилання повідомлень про судові засідання є першою з судових послуг, що надаватимуться через мобільний застосунок "Дія", - сказав т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

На сьогодні користувач мобільного застосунку "Дія", як учасник судового процесу, вже отримує повідомлення з інформацією про назву та адресу суду, номер зали судового засідання, єдиний унікальний номер справи, суть спору та сторони у справі.

Виконувач обов'язків директора ДП «Центр судових сервісів» Андрій Слюсаренко поінформував, що в розробці вже перебувають ще два сервіси для користувачів мобільного застосунку "Дія".

"За ініціативи т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексія Сальнікова на фінальному етапі розробки знаходиться реалізація надсилання користувачам "Дії" повідомлення про прийняті судові рішення у справах, в яких користувач є стороною, з можливістю ознайомитися з текстом судового рішення через мобільний застосунок "Дія". Сервіс планується запустити в експлуатацію вже на початку 2022 року. Крім того, ми працюємо над отриманням виконавчого документа суду та можливістю сплати штрафу за рішенням суду у справах про адміністративне правопорушення для користувачів "Дії", - сказав Андрій Слюсаренко.

Для того щоб налаштувати push-сповіщення у застосунку "Дія" увімкніть опцію "дозволити сповіщення". І все. Ви не пропустите жодного повідомлення про судові засідання з вашою участю.

Станом на 29 грудня 2021 року, вже більш ніж 54 тисячі українців скористались новим сервісом отримання повідомлень про дату та час проведення судових засідань в застосунку "Дія".

За матеріалами пресслужби ДСА України

Як керівнику першим отримати інформацію у Новому Році? Управлінські рішення та зміни надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини