Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 1 лютого деяким роботодавцям необхідно подати звіт у центр зайнятості

Реклама

До 1 лютого юридичні особи з чисельністю штатних працівників від 8-ми осіб мають подати Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню за 2021 рік.

1 лютого 2022 року - останній день подання Інформації. Відповідно до ч. 2 ст. 14 Закону «Про зайнятість населення» встановлюється квота:

1) у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян, зазначених у ч. 1 ст. 14 згаданого Закону - для роботодавців із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб;

2) у розмірі не менше однієї особи для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років - для роботодавців із чисельності штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Якщо роботодавець не виконує зазначену квоту, з нього буде стягнуто штраф за кожну необґрунтовану відмову в працевлаштуванні, у межах відповідної квоти в двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент порушення.

За матеріалами Державного центру зайнятості

Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. На ІТ-платформі LIGA360 можна дізнатися про наявність ліцензій у компаній: на туроператорську діяльність й послуги перевезення пасажирів, надання фінансових послуг, торгівлю алкогольними й тютюновими виробами. Замовте презентацію LIGA360 за посиланням.

LIGA ZAKON бажає HR-фахівцям успішного професійного року! Тільки до 14 січня даруємо знижкки на преміум-функції LIGA360:HR-менеджер. Отримуйте максимум інформації та інструментів у Новому Році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини