Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують не включати до мінімальної заробітної плати доплати та премії

Реклама

Одинадцятого січня у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 6509 про внесення змін до статті 95 Кодексу законів про працю України щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати.

Законопроєктом передбачено доповнити статтю 95 Кодексу законів про працю України частиною третьою у такій редакції:

«До мінімальної заробітної плати не включаються різні доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати, доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний та надурочний час, роз'їзний характер робіт, премії та інші аналогічні виплати».

У пояснювальній записці зазначено, що у статті 95 Кодексу законів про працю України раніше була передбачена така норма: «До мінімальної заробітної плати не включаються доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати».

У порушення статті 22 Конституції, якою передбачено, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод, з метою зменшення розміру мінімальної заробітної плати дану норму було вилучено Законом № 1774 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. На ІТ-платформі LIGA360 можна дізнатися про наявність ліцензій у компаній: на туроператорську діяльність й послуги перевезення пасажирів, надання фінансових послуг, торгівлю алкогольними й тютюновими виробами. Замовте презентацію LIGA360 за посиланням.

LIGA ZAKON бажає HR-фахівцям успішного професійного року! Тільки до 14 січня даруємо знижкки на преміум-функції LIGA360:HR-менеджер. Отримуйте максимум інформації та інструментів у Новому Році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини