Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Данило Гетманцев відповів, чому неможливе скасування обов'язкового застосування РРО з 25 січня

Реклама

Данило Гетманцев, Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики вказав, що на форумі бухгалтерів експерти радять відключити POS- термінал і працювати з готівкою до 25-го січня, оскільки після цієї дати правила щодо обов'язкового застосування РРО будуть скасовані.

Пан Гетманцев категорично не радить відключити термінал. Штраф за відсутність pos-терміналу набагато більший, ніж штраф за відсутність РРО.

Рішення про скасування обов'язкового застосування РРО з 25-го січня в принципі неможливе. Такі рішення приймалися тільки кілька разів в цьому скликанні при ПОВНІЙ і беззастережній підтримці УСІХ фракцій. Одного депутата досить щоб заблокувати це рішення. З кінця минулого року навіть за просте перенесення введення РРО проголосували тільки 90 депутатів. При чому, усі фракції в меншості.

Більше того, абсолютна більшість ФОПів - торговців на єдиному податку вже встановили РРО. Таким чином, в суспільстві і Парламенті є абсолютно консолідована позиція щодо введення РРО.

Найзручніша звітність для ФОП - у рішенні LIGA360:Підприємець. Всі необхідні форми до держорганів, підказки й автоматична перевірка помилок. Спробуйте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини