Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено порядок формування електронного посвідчення водія

Реклама

Уряд постановою від 29 грудня 2021 р. № 1453 затвердив Порядок формування та перевірки електронного посвідчення водія, електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, їх електронних копій.

Електронне посвідчення водія, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу формуються засобами Порталу Дія за бажанням особи, яка в установленому законодавством порядку отримала національне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, за наявності в Єдиному державному реєстрі МВС, Єдиному державному реєстрі транспортних засобів, які є функціональними підсистемами єдиної інформаційної системи МВС, усіх відомостей, зазначених у національному посвідченні водія, свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, зокрема відцифрованого образу обличчя особи.

У разі відсутності в Реєстрі МВС відцифрованого образу обличчя особи для формування електронного посвідчення водія такий образ обличчя відображається з е-паспорта/е-паспорта для виїзду за кордон (за наявності).

Особа, відомості про яку внесено до Реєстру транспортних засобів, як належного користувача, також може сформувати електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Для формування та використання електронного посвідчення водія, електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія (Дія) підключений до Інтернету, та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію.

Електронне посвідчення водія, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу формуються у випадку, якщо національне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу є дійсними та строк їх дії не закінчився.

Разом з електронним свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу за наявності може відображатися інформація про поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів разом з унікальним електронним ідентифікатором для його перевірки.

Перевірка електронного посвідчення водія, електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу проводиться за допомогою електронних пристроїв шляхом зчитування або введення унікального електронного ідентифікатора.

За результатами перевірки на електронному пристрої, за допомогою якого проводилася така перевірка засобами Порталу Дія, формується відповідне інформаційне повідомлення.

Як керувати бізнесом на 360? Відтепер ЛІГА:ЗАКОН стає IT-платформою для бізнесу LIGA360. Об'єднайте компанію в єдиному інфопросторі, контролюйте зміни та ризики, ухвалюйте правильні рішення. Деталі за посиланням.

 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини