Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Анна Саковець, HRD LIGA ZAKON: «Сьогоднішнім HRам для успіху в роботі потрібна інтуїція, багаторазово посилена IT-технологіями»

31 січня 2022, 12:27
492
0
Реклама

Хорошого, креативного співробітника недаремно називають цінним кадром. Він дійсно представляє особливу цінність для компанії і знайти такого співробітника, а ще краще співробітників, велика удача для HR-підрозділу будь-якої компанії. Сьогодні в цій справі HRи покладаються не тільки на інтуїцію, а й на сучасні IT-технології, які можуть розповісти про потенційного співробітника набагато більше, ніж він розповість на співбесіді.

Наприклад, який потенційний претендент розповість про свої несплачені кредити і виконавче провадження щодо нього, а ось комплексна IT-платформа LIGA360 розповість про нього набагато більше того, що він сам хотів би розповісти, а можливо і навмисне приховати від роботодавця, що згодом могло б боляче вдарити по репутації компанії.

Втім, це далеко не всі можливості цієї IT-платформи, її потенціал набагато більший. І про це можна судити з практичних прикладів HR-директора компанії LIGA ZAKON Анни Саковець:

«На робочому місці HR в LIGA360 є функція, де можна перевірити надійність співробітника. Для цього достатньо ввести ПІБ та паспортні дані. Завдяки консолідованому збору даних потенційного співробітника можна перевірити за 19 джерелами, включаючи реєстри СБУ та людей у розшуку.

І швидко перевірити, наскільки людина благонадійна - наявність заборгованостей, виконавчого провадження, чи немає її у реєстрі боржників гарантування вкладів тощо. Тому що все це може вплинути на роботу співробітника і на репутацію компанії.

На робочому місці HR також є все необхідне для фахівця з кадрового діловодства - актуальні новини в законодавчому середовищі, зміни, роз'яснення з аналізом від експертів LIGA ZAKON. Подана детальна аналітика з актуальних питань, як робота під час карантину, оформлення працівника на віддаленому доступі, шаблони заяв та документів. Важливим моментом залишається оперативне отримання інформації про всі законодавчі зміни та нововведення. При цьому не потрібно досліджувати тони видань та висмикувати поправки з потоку новин, а вже брати у готовому вигляді та оперативно впроваджувати в роботу. Наразі вся ця інформація скомбінована, проаналізована та знаходиться на одному робочому місці.

Також у роботі ми часто маємо справу з підписанням договорів з партнерами. Наприклад, джоб сайти, освітні платформи, івент агентства тощо. Для створення та перевірки договорів у нас в LIGA360 є функціонал CONTRACTUM. Адже дуже важливо відслідковувати, що відбувається з укладеним контрактом - які дати оплати, статуси, інформацію щодо контрагента. Всі ці дані можна контролювати, поставивши на моніторинг в LIGA360.

З точки зору управління брендом роботодавця та контролю репутації, а також для внутрішніх та зовнішніх комунікацій, дуже корисний функціонал моніторингу репутації SEMANTRUM у LIGA360. Завдяки цьому продукту у мене є можливість переглянути всі згадки про бренд, компанію, партнерів, співробітників, відгуки, включаючи соціальні мережі. Причому продукт показує тональність і може розпізнавати, у якому контексті ці згадки. Відповідно, ми можемо швидко реагувати на цю інформацію.

Ще одна можливість - це оперативно відстежувати інформацію про партнерів, контрагентів та конкурентів. Ми можемо прямо на робочому столі налаштувати моніторинг. Навіщо нам це потрібно? Наприклад, ми дізнаємося, що компанія із суміжної галузі йде з ринку. І я, як HR, розумію, які ризики і можливості це може дати нашому бізнесу. Може звільнитися вузькоспеціалізований, профільний кваліфікований персонал, яких можна залучити до нашої компанії. З іншого боку, можу сигналізувати ТОП-команді, що з'явилися напрямки нашого розвитку, вільна ніша.

Ще з кейсів колег: для HR завжди стрес під час перевірок Держпраці. Не всі, особливо фахівці з невеликим досвідом, знають, як поводитися в даній ситуації. У нас у LIGA360 є абсолютно чіткі інструкції, що робити під час перевірок - і HR-фахівцю, і кадровику, і секретареві, і бухгалтеру. Маючи чіткі рекомендації та аналітику законодавчої бази, набагато легше ухвалити правильні, обґрунтовані рішення. Вся ця інформація доступна в LIGA360».

Анна Саковець переконана, що дуже важливо постійно відстежувати інформаційні потоки - з одного боку у своєму бізнесі, розуміючи, що відбувається, а з іншого - бути в курсі трендів галузі, ринку, новин партнерів, конкурентів та інших стейкхолдерів. Зараз з таким моніторингом допомагає робоче місце керівника LIGA360:

«Наприклад, я як HR-директорка, можу налаштовувати і ділитися оперативною та перевіреною інформацією з надійних джерел як зі своєю HR-командою, так і з ТОП-командою. Мова йде про будь-які зміни - в законодавстві, податках, кодексі про працю, репутаційні, іміджеві і інші можливості або ризики. Які загрози і можливості вони можуть створювати для нашого бізнесу. Ця інформація надзвичайно корисна як ТОП-команді, так і функціональним центрам експертиз: юристам, фінансистам, маркетологам, службі безпеки, піарників. Іншими словами, кожній ролі в бізнесі».

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Розповідає продуктова директорка LIGA ZAKON Ольга Таранова:

«IT-платформа LIGA360 поєднала можливості окремих продуктів LIGA ZAKON, які мають взаємозв'язок. Завдяки цьому окремі фахівці та цілі топ-команди та компанії отримують набагато більше можливостей у роботі з різною інформацією, що дає можливість бізнесу озирнутися на всі 360 градусів. Зокрема, ТОП-команда може набагато ширше, стратегічно дивитися на ситуацію, оцінювати всі ризики та можливості і приймати на їх підставі виважені рішення».

LIGA360 дозволяє відслідковувати дуже широкий спектр ризиків, зокрема законодавчих, репутаційних та миттєво на них реагувати. Для цього IT-система збирає дані з понад 400 відкритих реєстрів та джерел, обробляє і аналізує 1,7 млн. нормативно-правових актів та аналітичних матеріалів, 6,8 млн. досьє на компанії та ФОП України, 96 млн. судових рішень, більше 20 тисяч медіа.

На сьогоднішній день з ІТ-продуктами LIGA ZAKON працюють понад 160 тисяч користувачів різних рівнів, а разом із партнерськими проектами, в яких є інтеграція з рішеннями компанії, ця цифра становить близько 360 тисяч різних фахівців, серед яких практично всі органи виконавчої та судової влади.

Ознайомитися та замовити презентацію LIGA360

Автор: Ігор Костін

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини