Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС зазначила, що можна комбінувати готівку та безготівковий розрахунок при покупці більше ніж на 50 тис.

Реклама

ДПС в індивідуальній податковій консультації № 78/ІПК/99-00-07-05-01-06 від 21 січня 2022 року зазначила, якщо вартість реалізованих товарів фізичній особі перевищує 50 тис. грн, то такий розрахунок можливо провести у одному розрахунковому документі комбіновано готівковими коштами та платіжною картою одночасно, за умови, що сума готівкових коштів не перевищуватиме розміру 50 тис. гривень уключно.

Платіжний термінал - це електронний пристрій, призначений для ініціювання переказу з рахунка, у тому числі видачі готівки, отримання довідкової інформації і друкування документа за операцією із застосуванням електронного платіжного засобу (п. 1.321 ст. 1 Закону № 2346-III).

Відповідно до п. 1.4 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 № 22, безготівкові розрахунки - це перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки отримувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізичних осіб коштів, унесених ними готівкою в касу банку, на рахунки отримувачів коштів.

Розрахунок фізичної особи із суб'єктом господарювання за товари, надані послуги за допомогою платіжної картки через платіжний термінал, встановлений у закладі торгівлі / торгових послуг, що належить цьому суб'єкту господарювання, не буде вважатися готівковим розрахунком, та, як наслідок, готівкові обмеження при проведенні розрахунків фізичної особи із суб'єктом господарювання за допомогою платіжної картки через платіжний термінал не розповсюджуються на розрахунки таких фізичних осіб.

Так, якщо вартість реалізованих товарів фізичній особі перевищує 50 тис. грн, то такий розрахунок можливо провести у одному розрахунковому документі комбіновано готівковими коштами та платіжною картою одночасно, за умови, що сума готівкових коштів не перевищуватиме розміру 50 тис. грн уключно.

У відповідності до пункту 52.2 статті 52 Кодексу податкова консультація має індивідуальний характер, діє в межах законодавства, яке було чинним на момент надання такої консультації і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини