Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи пропонують звузити перелік звітності, яку зобов'язані подавати платники ЄСВ

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7030 щодо недопущення звуження гарантій діяльності профспілок.

Законопроектом передбачено внести зміни до пункту 4 частини другої статті 6 та частин першої і п'ятої статті 17 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Ними пропонується виключити зі звітності, яку зобов'язані подавати платники єдиного внеску, відомості про членство застрахованих осіб у профспілкових організаціях, а також відповідні положення про можливість використання органами державної влади інформації з Державного реєстру щодо належності або неналежності осіб, які працюють, забезпечують себе роботою самостійно або навчаються, до профспілок, як такі, що:

- не стосуються предмету правового регулювання вказаного Закону;

- утискають вільне здійснення працівниками права на організацію;

- порушують державні гарантії незалежності діяльності профспілок.

У пояснювальній записці зазначено, що відомості про участь застрахованих осіб в профспілкових організаціях жодним чином не можуть бути використанні для потреб загальнообов'язкового державного соціального страхування, що є предметом регулювання відповідних законів. За таких обставин, безпідставне запровадження державного контролю за організацією працівників порушує законні права та інтереси працівників і їх профспілкових організацій.

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини